Thursday, August 1, 2013

XPRESI JIWA TERENGGANU

Assalamualaikum semua. Blog diupdate lagi. Begini kisahnya, minggu lepas ambe balik ke negeri ambe, Terengganu Daru Iman. Ramai orang tanya ambe 'sebab ape balik minggu ni? minggu depan balik pulok cuti raya', 'x bazir ke balik 2 minggu direct ning?', Itulah persoalan-persoalan yang diajukan kepada aku minggu lepas.

Kisahnya begini, sebenarnya aku tersilap/saloh beli tiket. Aku ingatkan bile aku balik minggu lepas, maka minggu ni adalah dalam seminggu lagi aku duduk dekat maktab ning. Rupe-rupenye minggu ni dh nk start cuti raya. Jadi, bermakna aku balik terengganu direct tanpa ada gap lah kirenye.

Rugi x? Bagi aku, nok buat guane, doh silap beli tiket. wakakaka. Jadi, sepanjang aku balik Terengganu minggu lepas, aku gunekan 3 hari hujung minggu tu untuk rilek brader rilek brader di sekitar negeri aku.wakaka. Tengoh hari panas matahari atas pale, aku start moto dan gi ambik gambo dengan hanya bermodalkan kamera telepong Nokia X6 aku. Nok wat guane, kamera x bowok balik. jadi, Nokia X6 ning je lah jadi gantinye. Sambil2 ambik gambo, aku jugok cari idea untuk ambik gambo molek-molek sikit time cuti raya kekgi. Makna kata, boleh lah prepare molek2 sikit untuk ambik gambo sekitar2 Terengganu ning. Haha. 

Hari Sabtu ning (3.8.2013) aku akan balik semula ke Terengganu untuk cuti Raya Aidilfitri selama 3 minggu. lama boh. Lama boh. Bulih rilek brader rilek brader lama sket. Sepanjang cuti ni, ak nk tenangkan diri dari urusan maktab. wakakaka. Dengan hal dokumentasi untuk perkhemahan unit beruniform pn x settle lagi, tugasang blambok lana, dan macam-macam lagi. Wakakaka. Aku jugok kene bersiap jugok untuk gi SK Pusat Kuala Ibai K. Terengganu selama seminggu untuk buat praktikal SBE untuk semester ning. Gi skoloh menghadap budok2 pulok lah seminggu ning. Tapi inilah kehidupan. wakakaka

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA. LEMANG BAGI2 LAH SKET SORANG

 Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Pantai Pandak K. Terengganu l X-Presi Jiwa Terengganu

  Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Pantai Pandak K. Terengganu l Peace sekali atas puncok

  Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Floating Mosque K. Terengganu l Redup kawasan sining

  Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Floating Mosque with Rock. The Rock is cooking l X-Presi Jiwa Terengganu

  Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Floating Mosque with Flowers l Sining bulih tertido bowoh pokok kalau duduk lama-lama. Berangin molek!

  Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Lagoon Kuala Ibai  l Orang Bangladesh sedang memancing ikang di waktu 12.30 tengahari. panas jangan kire. Tapi demi jiwa, dia sanggup. dia sanggup. haha

 Nokia X6 l SyafiqAGhani Mamat l Pantai Kijing Marang Terengganu l Kampung aku. Kampung aku. Selamat Hari Raya