Friday, December 28, 2012

MAJLIS PERKAHWINAN, FAIZAL & FEEDA












Tahniah buat pasangan Faizal & Feeda. Sebelum ni dh update entri perkahwinan ni, tapi disebabkan terdapat masalah sedikit pada blog ambe haritu, ambe terpaksa upload semula. Sesi outdoor bagi pasangan Faizal & Feeda diadakan di sekitar Pulau Kekabu, Marang, Terengganu. Jadi, buat anda yang masih mencari khidmat fotografi untuk detik-detik indah perkahwinan anda, tempahlah SAG Photography & Design sekarang. Harga dan servis terbaik hanya untuk anda :)

Thursday, December 27, 2012

MAJLIS PERTUNANGAN, FAIZAL & FEEDA






Majlis diadakan di Marang, Terengganu. Tahniah buat pasangan Faizal & Feeda. Sebelum ni, dh upload entri pasal majlis pertunangan ni. tapi disebabkan masalah blog, entri ini terpaksa diupload semula. jadi, sesiapa yang inginkan khidmat fotografi dari SAG Photography & Design, boleh hubungi saya ye :)

Saturday, December 15, 2012

LAGU ROCK 80 AN - KAMELIA

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah, akhirnya siap jugok edit video lagu Kamelia ni. Kebetulan roomate ambe, Fuad A. Hamid ada cover lagu ni masa Battle Of The Band IPG Kampus Perlis 2012 haritu. Jadi, ambe jadikan part lagu Kamelia ni sebagai satu video. Kamelia cover oleh Fuad A. Hamid, PISMP Pendidikan Bahasa Melayu. :)




DINYANYIKAN SEMULA OLEH:
PELAJAR IPG KAMPUS PERLIS
1. FUAD A. HAMID PISMP BM (VOKALIS)
2. RIZAL PISMP MUZIK & HAFIZ PISMP MUZIK & DIN PISMP PEMULIHAN (GITARIS)
3. KHALID MD ZAKID PISMP MUZIK (DRUM)
4. MONALISA DANIEL PISMP MUZIK (PIANO)

LAGU ASAL OLEH: KAMELIA BY SWEET CHARITY (ALBUM: PELARIAN)
Gugusan hari-hari
Indah bersamamu
Kamelia...

Bangkitkan kembali
Rinduku mengajakmu
Ke sana

Inginku berlari
Mengejar seribu bayangmu
Kamelia...

Tak peduli kan ku terjang
Biar pun harus kutembus
Padang ilalang

Tiba-tiba langkahku terhenti
Sejuta wajah telah menahanku
Inginku mati mereka berkata
Tak perlu kau berlalri
Mengejar impian tak pasti
Hari ini juga mimpi
Maka biarkan ia datang
Di hatimu..

Thursday, December 6, 2012

PAKEJ FOTOGRAFI PERKAHWINAN SAG KINI DIBUKA!

Bismillah. Assalamualaikum w.b.t semua :) . Dengan ini saya melancarkan Pakej SAG 2013! Jangan malu jangan segan. Hubungi saya jika mempunyai sebarang pertanyaan :)


MOHD SYAFIQ BIN A. GHANI (APIK)
SAG PHOTOGRAPHY & DESIGN

No. Tel: 014-5175667
Email: syafiq_ghani45@yahoo.com
Website: syafiqaghani.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/syafiqaghani



MAJLIS SAMBUT MENANTU l CIKGU MIZI & CIKGU ANIS

Assalamualaikum w.b.t semua. Hari ni baru sempat update lagi blog ni. Hihi. Entri kali ini ialah tentang majlis sambut menantu Cikgu Mizi & Cikgu Anis yang diadakan di Permint Jaya, Chendering Kuala Terengganu. Majlis diadakan pada 1.12.12 (Sabtu). Alhamdulillah, cuaca hari itu elok dan kedua-dua pengantin juga sporting :)








Sekian sahaja untuk entri kali ini. Semoga berbahagia Cikgu Mizi & Cikgu Anis hingga ke akhir hayat. Amin :) . Jika anda inginkan khidmat fotografi dari SAG Photography & Design, jangan segan silu untuk menelefon/bertanya kepada saya. jangan segan jangan malu :)

MOHD SYAFIQ BIN A. GHANI (APIK)
SAG PHOTOGRAPHY & DESIGN

No. Tel: 014-5175667
Email: syafiq_ghani45@yahoo.com
Website: syafiqaghani.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/syafiqaghani


Monday, November 19, 2012

Friday, November 16, 2012

WEDDING l LUQMAN & SHUHADA l 12.11.12 l MRG TRG














Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah, sempat update blog kali ni. Selamat pengantin baru buat pasangan Luqman dan pasangannya, Shuhada. Majlis akad nikah diadakan di Kampung Seberang Marang 12.11.12 kira-kira jam 10 pagi. Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Amin

Sekian,

MOHD SYAFIQ BIN A. GHANI (APIK)
SAG PHOTOGRAPHY & DESIGN
014-5175667

Email: syafiq_ghani45@yahoo.com
Website: syafiqaghani.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/syafiqaghani






Sunday, November 11, 2012

WEDDING l LUTFI & ENY l 11.11.12 l MARANG TERENGGANU


 







Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera. Alhamdulillah, selesai untuk hari ini. Ambe ucapkan selamat pengantin baru untuk mat Lutfi dan jugok pasangannya iaitu Eny. Majlis akad nikah telah diadakan sekitar jam 11.15 pagi tadi di Masjid Medan Jaya, Rusila Marang Terengganu. Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat. Amin


Sekian,

MOHD SYAFIQ BIN A. GHANI (APIK)
SAG PHOTOGRAPHY & DESIGN
014-5175667

Email: syafiq_ghani45@yahoo.com
Website: syafiqaghani.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/syafiqaghani

MAKING POSTER PHOTOSHOP TUTORIAL

Awie Wings l Poster Photoshop CS3 Tutorial l SAG Photography & Design

Assalamualaikum w.b.t dan salam semua. Semalam bile mane bosan sementara menunggu game bola, sempat edit gambar Awie yang ditangkap di Pantai Chenang Langkawi suatu masa dulu. Ambe mencuba skil editing ini menerusi video daripada Photoshop Malaya. Video-video yang dibuat oleh Photoshop Malaya amat menarik, mudah difahami dan diikuti, jelas dan menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya. Ini adalah percubaan kali pertama ambe mengggunakan skil editing sebegini. Jika anda berminat, anda boleh mencari video-video tutorial dari Photoshop Malaya di Youtube, ataupun anda boleh lampirkan email anda di ruangan komen entri ini. InsyaAllah akan saya attachkan video tutorial bagi menghaslkan gambar seperti di atas. Kredit video Photoshop Malaya =)


Saturday, November 10, 2012

PHOTOSHOT l COHYA l 09.11.12

Dang ambik 3 keping gambo je time ni. Model tembo lari gi ambik nasi dagang kat Rusila dengan Suya. Wakakaka. patam kelik mata, tgk2 naik kete doh. wakaka